Høringsuttalelse Kommune ifm ishall på Risenga
Arkiv
Har du lyst til å delta på skøytekurs? LES MER HER
Arkiv

Vellykket sommersamling i Thialf

Det ble en vellykket sommersamling i Thialf for Marius og 7 løpere.

Programmet bestod av isøkt hver dag, og en barmarkstrening. Laget bodde og spiste på Heidehof, like ved Thialf.
Marius' bursdag ble behørig feiret: se Instagram - #Askerskøyteklubb

Sist oppdatert 09.07.2017, kl. 10:44


Jenteløftet 2017 - Mange Askerjenter deltar

Av 68 deltakere er det 9 jenter fra Asker.


Ingvild, Hanna, Marte, Oda, Hedvig, Anna-Sofie, Nina, Stine og Aurora har det bra i Sandefjord hvor jentene samles på Folke-høyskole Sikringssak. Det er første gang det arrangeres her, tidligere år ble samling gjennomført på øya Østre Bolærne.
Etter mange harde økter de første dagene, gleder jentene seg til at landslagsløpere Ida og Sofie Karoline kommer og møter dem i Bugårdsparken. For de eldste blir det der rulleskøyteøkt.

årets gutteløft samling arrangeres i Bjugn rundt og i Fosenhallen. Også gutta har det fint og trener bra. Etter treningsøktene på søndag ble det tur til Trondheim for å se kampen RBK - Sogndal i Lerkendal.Sist oppdatert 25.06.2017, kl. 23:05


Super vårsamling på Hvasser

9 løpere fra gruppe 3 (Stine, Edvard, Anne Sofie, Aidi, Hedda, Eimar, Halvor og Herman), Siri og noen foreldre fikk oppleve Hvasser på sitt beste og mest varierte!

Dette var en utrolig bra samling både treningsmessig og sosialt.

Knallhard fartslek i øsende regn, forrykende tordenvær, sykkeltur til verdens ende i strålende sol, bakkeløp, rappellering i havgapet, trampoline, boksen går og mye mye mer. Kan det bli bedre?

Se flere bilder i bildegalleriet.

Sist oppdatert 14.06.2017, kl. 09:27


Trappeløpet - nye rekorder!

Kommende torsdag 6.juni er det tid for årets trappeløp!
Det er 7.utgave. SNBB stiller opp med boller til deltakere.

Klubbens løpere starter oppvarming kl.18 - se treningsprogram.

Deltagere kan møte opp uten påmelding.

Vil noen slå Henrik Hvessers rekord fra 2011?

-------------------------------------

Tirsdag 6. juni ble det årlige trappeløpet gjennomført. De fleste deltakerne var fra Asker skøyteklubb, men det var hyggelig at det også var noen deltakere fra Frisk hockey!

Arvid var speaker, Webjørn og Eskil tidtakere, Herman protokollfører og Nina starter, og etterhvert tidtaker. Siw var delvis protokollfører og delvis starter. Bra laginnsats blant funksjonærene, og enda bedre innsats av de som løp trappa!

De fleste løp flere ganger, og noen klarte til og med å løpe fortere 2. gang. De to raskeste, Simon og Martinius, løp nøyaktig like fort i første runde. Tiden ble 15.39, som var en klar forbedring av Henrik Hvessers gamle rekord på 15.75!Det måtte omkamp til, og det ble et spennende oppgjør. Martinius forbedret seg først til 15.22, men like etter løp Simon på 15.21! Bra løpt av begge to, og en ny, sterk rekord ble satt! Jesper og Marlon hadde 3. og 4. beste tid.

Blant jentene løp Marte raskest denne gangen, på 20.40, med Hedvig rett bak på 20.75, og deretter Emma og Aurora.

Nytt av året var at SNBB har montert tau i bakken, slik at det var lettvindt å komme seg ned, mens neste mann løp opp!

Etter løpet serverte som vanlig stiftelsen Nedre Bleiker Barnehus kringle og saft til deltakere og funksjonærer. Stor takk til dem, og stor takk til alle deltakere og funksjonærer!

For resultater se
her

Sist oppdatert 05.06.2017, kl. 19:52


Oppsummering idedugnad - innkalling til ekstraordinært årsmøte: 30.mai - kl.18.30

Alle klubbens medlemmer var invitert til idedugnad på klubbhuset tirsdag 9. mai. Formålet var å ha en åpen diskusjon om hvor veien skal gå videre for klubben, særlig når det gjelder aktivitetsnivå- og fokus, prioritering og fordeling av oppgaver.

12 personer deltok. Det ble ikke ført referat. Det ble ikke truffet beslutninger eller formulert noen konklusjoner. I det følgende oppsummeres synspunktene som kom frem i diskusjonen:

Flere ga uttrykk for at klubben er i en situasjon hvor det er behov for/forventing om å løse mange flere oppgaver enn det styret/medlemmene har kapasitet til. Det kan være behov for å redusere aktivitetsnivået og prioritere bort noen aktiviteter/oppgaver. Det er ikke så lett å vurdere hva som kan droppes. Mye henger sammen i en større helhet. Et idrettslag har mange driftsoppgaver. Det er langt på vei styrets ansvar å treffe beslutning om hvilke aktiviteter klubben skal prioritere. Alternativet til å redusere omfanget av oppgaver, er å gå fra drift basert på frivillig innsats til større grad av betalte tjenester. Det vil få konsekvenser for klubbens økonomi, og kan bla. gjøre det nødvendig å øke kontingenten betydelig. Kontingent utgjør pt 2,5% av klubbens omsetning. Effektivisere påmeldinger (Spond-App? med endelige deadlines), og revurdere ressurskrevende støtteordninger. Effektivisere webside: viktig informasjon må gjøres lettere tilgjengelig.

Hva kan vi få til sammen? Hvordan unngår styret at flere føler seg forbigått når det innkalles til bistand (dugnad)? Hva bør klubben fokusere på? Rekruttering er det viktigste. Kreftene må settes inn på å fange opp og inkludere dem som blir introdusert til sporten gjennom arrangementer som skøytekurs i skole/SFO og skolemesterskap i direkte forlengelse av denne. Konkrete tiltak: nok og riktig utstyr (flere skøyter av god kvalitet). Flere klubbløp, som må være lavterksel både å delta på og å arrangere. Eksklusiv bruk av kunstisbane under vår trening: avskaffe vaktordning i sin nåværende form. Bruk heller kreftene til gode klubbverter og skøytekurs for voksne.

Klubbmiljø: treningsgruppene bør åpnes opp mer: slik at de eldste og yngste trener sammen noen ganger. De eldste og større løpere bør i ny og ne kunne være trener, og vise seg som gode forbilder. Treningsrom skal ikke brukes som garderobe. Opplegg rundt suppe på tirsdager og kafe på torsdager kan revurderes i forhold til målene som ønskes oppnådd for det sosiale miljø.

Det ble foreslått at tidligere skøyteløpere danner et ungdoms/senior-laug. For å skape aktivitet, samhold, og stille opp for treninger / arrangementer.

Klubben mangler nå (ordinært valgt) styre. Hva skal til for å rekruttere nye styremedlemmer? Det å skulle påta seg styreoppgaver kan lett oppleves som arbeidskrevende. Det bør derfor kommuniseres tydeligere utad at styret selv har betydelig frihet til å definere og prioritere aktiviteter og oppgaver i klubben, og dermed også påvirke hvilken arbeidsmengde engasjement i styrearbeid skal medføre. Dernest må flere bidra til å løse konkrete oppgaver. Styret bør bedre kommunisere oppgavene (handlingsplan) og helheten (strategi).

det kalles inn til ekstraordinært årsmøte: tirsdag 30.mai på klubbhuset. kl.18.30 - 19.30.

Dagsorden: valg av styre
.

Vel møtt!

Sist oppdatert 14.05.2017, kl. 22:12

Asker Skøyteklubb tar ikke ansvar for innhold på websider som vi henviser til via eksterne lenker
Imprint Media